top of page

Δραστηριότητες

ΘΕΡΜΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ 

Σε απόσταση αναπνοής από το χωριό μας θα βρείτε τα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ. Μπορείτε να απολαύσετε τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε prive ή σε εξωτερικές πισίνες, δίπλα ακριβώς στους καταρράκτες ή ακόμα και στην όμορφη πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων που διαθέτουν.

 

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΙΧΙΣΗ

Τα όμορφα βουνά γύρω από την τοποθεσία σε προδιαθέτουν να τα εξερευνήσεις. 
Η πεζοπορία ή αναρρίχηση είναι κάτι που μπορεί να επιλέξεις για να κάνεις κατά την διαμονή σου. Αμέτρητες διαδρομές και μονοπάτια σε περιμένουν.

 

ΣΚΙ - SNOWBOARD

Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ θα μείνουν ευχαριστημένοι αφού 2 από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα βρίσκονται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τα Λουτρά Πόζαρ. Τα 3-5 πηγάδια στη Βέροια αλλά και το Καϊμακτσαλάν είναι μια ανάσα απόστασης για να τα κατακτήσετε.

ΚΥΝΗΓΙ

Κάθε χρόνο, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι η πλούσια φύση της περιοχής προσφέρει θηράματα για όλα τα γούστα. Ο κ. Φώτης, λάτρης του σπορ αλλά και δεινός κυνηγός, θα σας κατευθύνει έτσι ώστε να έχετε μία άκρως εποικοδομητική κυνηγετική εξόρμηση σε όλες τις σεζόν του αθλήματος - και ποιος ξέρει - ίσως σας δώσει και μια πληροφορία παραπάνω ώστε η κυνηγετική σας εξόρμηση να γίνει άκρως αποκοδομιτική.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Ο Αρχάγγελος - πλούσιο σε φυσικές ομορφιές - είναι από τα μεγαλύτερα και το πιο ακμαίο από τα βλαχομογλενίτικα χωριά. Παλιότερα ονομαζόταν UOSAN ή Χοστιάνους ή Χόστιανες ή Όσσιανη. Βρίσκεται σε υψόμετρο 820 μέτρα στις βορειοδυτικές πλαγιές του Πάικου και σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από την Αριδαία ενώ ο πληθυσμός του είναι γύρω στους 700 κατοίκους. Η ιστορία του Αρχαγγέλου φαίνεται να είναι συνυφασμένη με την ιστορία του μοναστηριού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ το οποίο βρίσκεται 3 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά του ανάμεσα στις βραχώδεις και απόκρημνες κορυφές της Τζένας, και της βόρειας κατάφυτης πλευράς του όρους Πάικο, πάνω σε επιλεγμένο πλάτωμα, ώστε να δεσπόζει πανοραμικά του κάμπου της Αλμωπίας. Το γεγονός ότι έχει διαφυλαχθεί σε σημαντικό βαθμό η παραδοσιακή αρχιτεκτονική οδήγησαν τις αρχές να χαρακτηρίσουν τον Αρχάγγελο ως παραδοσιακό και διατηρητέο οικισμό.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΜΟΥΣΕΙΑ

Σε όλη την επικράτεια του δήμου Αλμωπίας θα βρείτε μουσεία συνδεδεμένα με την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας. Από την Αριδαία (πρωτεύουσα του δήμου) ώς τον Αρχάγγελο, την Έδεσσα αλλά και το ίδιο μας το χωριό το Λουτράκι θα βρείτε  χώρους πολιτισμού με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να περάσετε την ημέρα σας. Πληροφορίες για Μουσεία και Λοαγραφικά σημεία της περιοχής θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αλμωπίας: www.dimosalmopias.gov.gr αλλά και στην ιστοσελίδα των Λουτρών Πόζαρ: www.loutrapozar.com.gr

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και ανάμεσα σε όλες τις εορταστικές περιόδους στον τόπο μας πραγματοποιούνται πολλά πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα. Από το καλοκαιρινό Φεστιβάλ Μουσικής που φιλοξενεί διάσημες προσωπικότητες της Ελληνικής μουσικής σκηνής, μέχρι τα Ποζαρίτικα και τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, την Αποκριάτικη παρέλαση και πολλές άλλες διοργανώσεις θα δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα για να φύγετε με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον τόπο μας και τον τρόπο που διασκεδάζουμε.

Πληροφορίες για όλα τα δρώμενα θα βρείτε: festivalpozar.gr

bottom of page